ÉRTHETŐ, MEGFIZETHETŐ, MEGBÍZHATÓ
Műszaki vizsga felkészítés és ügyintézés

Műszaki vizsga felkészítés és ügyintézés

Bemutatjuk

Önnek gond, nekünk rutin. Levesszük Önről a műszaki vizsga gondját. Bemutatjuk, miért éri meg ránk bízni gépjárműje vizsgáztatását. Próbálja ki a Kwik Fit műszaki vizsgacsomagot!

Kwik Fit műszaki vizsgacsomag tartalma:
 • Teljes gépjármű-átvizsgálás
 • Teljes körű ügyintézés
 • Műszaki vizsga, környezetvédelmi felülvizsgálat
 • A műszaki vizsgacsomag fix bruttó árát a Munkadíjtáblázatunk tartalmazza. A műszaki vizsgára nem érvényes a hűségkártya 5%-os kedvezménye.

Kwik Fit vizsgára felkészítés

Ha az átvizsgálás során javítást igénylő hibák, hiányosságok mutatkoznak, árajánlatot állítunk ki. Az árajánlat jóváhagyása után kezdjük meg a javítást. Csak az általunk minden szempontból rendben talált gépjárműnek vállaljuk el a vizsgáztatását.

 

Kwik Fit műszaki vizsgáztatás menete

ÖNNEK GOND, NEKÜNK RUTIN

 • Adja le az Önhöz legközelebbi szervizünkben személyesen, vagy meghatalmazottja által a gépjárművét a szükséges dokumentumokkal.
 • Kwik Fit szervizeinkben a műszaki vizsgáztatást megelőzően átvizsgáljuk gépkocsiját annak érdekében, hogy minden tekintetben megfeleljen a hatósági előírásoknak.
 • Kijelölt vizsgaállomáson vizsgáztatjuk le a gépjárművet.
 • Garantáljuk a sikeres műszaki vizsgát, mivel csak általunk rendben talált, illetve általunk felkészített gépjárművet viszünk vizsgára.
 • Ha a reggeli órákban rendeli meg a vizsgáztatást, és a gépjármű nagyobb javítást nem igényel, gépkocsiját a vizsgadokumentumokkal együtt, még a leadás napján szervizünkben átveheti.
 • Ügyfeleinknek emailen, SMS-ben emlékeztetőt küldünk a közelgő vizsgaidőpontról.

 

Műszaki vizsgához szükséges okmányok

EMLÉKEZTETŐ

Magánszemély esetén:
 • Személyi igazolvány
 • Lakcímkártya (ha van)
 • Meghatalmazás (a szervizünk adja ki ezt a nyomtatványt)
 • Gépjármű forgalmi engedély
 • Érvényes kötelező felelősség biztosítás
Jogi személy (cég) esetén:
 • Cégkivonat
 • Aláírási címpéldány
 • Meghatalmazás (formanyomtatvány mi adjuk ki)
 • Gépjármű forgalmi engedély
 • Érvényes kötelező felelősségbiztosítás

 

Az időszakos műszaki vizsga hivatalos előírásai

A Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapjáról:

„Időszakos műszaki vizsgálaton a segédmotoros kerékpár kivételével minden forgalomba helyezett járműnek rendszeresen, meghatározott időközönként át kell esnie, amennyiben azzal a közúti közlekedésben részt kívánnak venni.”

„Az időszakos vizsgálat a forgalomba helyezett jármű műszaki, közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi megfelelőségének egy eljárás keretében történő ellenőrzése. Ebből következően, illetve amiatt hogy a korábban „zöldkártyának” nevezett környezetvédelmi igazolólap 2009. december 31-én megszűnt,  2010. január 1-től az időszakos műszaki vizsgálat érvényességi ideje (amelyet a forgalmi engedélyben is rögzítenek) határozza meg az adott jármű környezetvédelmi megfelelőségének határidejét is.”

„Ha az időszakos vizsgálatot a forgalmi engedély érvényességi határidején belül kérik, de a vizsgálatot az érvényességi határidő lejárta utáni időpontra tűzik ki, akkor a vizsganapról szóló értesítés a forgalmi engedély érvényességét a közölt vizsgaidőpontig, de legfeljebb 30 napra meghosszabbítja. Ha az időszakos vizsgálatot a forgalmi engedély érvényességi határidejének lejárta után kérik, akkor az időpontról szóló értesítés csak a vizsga napján a vizsgahelyre történő közlekedésre jogosít fel.”

„Amennyiben a jármű sikeres vizsgát tett és így alkalmas minősítést kapott, a forgalmi engedélye érvényesítésre kerül. Ezzel egy időben a hátsó rendszámtáblára is felragasztják a kör alakú érvényesítő címkét, valamint a jármű környezetvédelmi besorolásának vizuális megjelenítésére szolgáló hatszög alakú környezetvédelmi plakettet is.”

„Amennyiben a jármű sikeres vizsgát tett, de a forgalmi engedély nem érvényesíthető (mert pl. betelt) vagy a járműnek nincs forgalmi engedélye, vagy a járműnyilvántartásba vett adataiban változás következett be, akkor az időszakos vizsgálat után a kiállított Jármű Műszaki Adatlappal fel kell keresni a területileg illetékes okmányirodát az új forgalmi engedély kiállítása céljából.”

„Ha a jármű az időszakos vizsgálat követelményeinek nem felel meg, akkor a vizsgabiztos a forgalmi engedély érvényességi idejét nem hosszabbítja meg, illetve a forgalmi engedélyt – ha a jármű közúti forgalomban való részvétele közvetlen balesetveszéllyel jár – érvényteleníti, és a rendszámtábláról az érvényesítő címkét eltávolítja.”

 

Műszaki vizsga követelményei

BÍZZA RÁNK, ÍGY ELSŐRE SIKERÜL

 • Fék
  A fékek hatásfokát fékpadon ellenőrizzük. Az első és a hátsó fékberendezéseknek közel egyformán kell fogniuk. Fontos, hogy a hátsó fékek is megfelelő hatásfokkal működjenek! A jobb és baloldali kerekek fékerőkülönbsége maximum 30 százalék lehet. A kéziféknek dupla szerepe van a gépkocsiban: álló helyzetben rögzít és meghibásodott lábfék esetén fékez, ezért fontos, hogy hibátlanul működjön. A műszaki vizsga során a fékellenőrzéskor nemcsak a fékerőeltérést vizsgáljuk, hanem azt is, hogy mekkora pedálerőnél érjük el az adott fékhatást. Fény derülhet arra, hogy gépkocsi fékrásegítője hibás, esetleg a fékpofák, féktárcsák, fékbetétek vagy fékdobok rossz állapotban vannak.
 • Lengéscsillapító
  A lengéscsillapítók vizsgálatát próbapadon ellenőrizzük. Szakembereink a gépkocsi kerekeivel felállnak a lengéscsillapító-vizsgáló padra. A pad leméri a tengelyterhelést, majd megrázza a futóművet függőleges irányba. A rázás után megvizsgálja, hogy mennyi idő alatt, és milyen amplitúdóval áll vissza a kerék az alapállapotba. A próbapad a mért értéket százalékban mutatja nekünk, és egyben azt is jelzi, hogy a mérés eredménye megfelel-e az előírtaknak vagy sem.
 • Futómű
  A vizsgálatot csápos emelő segítségével végezzük szervizeinkben, mely során megemeljük a gépkocsit. A vizsgálat során a kormányművet, az összes gömbfejet, gumiszilentet, porvédőgumit ellenőrzünk. A legfontosabb, hogy a gömbfejek ne lógjanak, és a futómű gumialkatrészei ne legyenek kiszakadva, kikopva.
 • Kipufogórendszer
  A kipufogórendszer nem lehet nagyon elrozsdált, a kipufogógáz nem szivároghat. Ha lyukas vagy kifúj a kipufogó, biztos, hogy a gépkocsi nem felel meg a vizsgakövetelménynek. A katalizátornak is megfelelően kell működnie.
 • Szélvédő
  Az első szélvédőn semmiféle, még enyhe repedés sem lehet. Kőfelpattanás nyoma csak abban az esetben engedélyezett a műszaki vizsgán, ha az javítva van. A gépjármű első két oldalablakát nem lehet fóliázni, a többit viszont igen. Ha pótféklámpa van a gépkocsin és a hátsó szélvédő fóliázott, akkor a féklámpa helyét ki kell vágni.
 • Pótféklámpa
  Utólagos pótféklámpa-felszerelésnél olyan probléma szokott előfordulni, hogy a lámpa nincs ráragasztva az üvegre, ezért visszatükröződik az utastérbe a fénye, ami nem megengedett.
 • Felületi horpadások, sérülések
  A gépkocsinak esztétikai szempontból is meg kell felelnie a műszaki vizsgán.  Karambolból származó karosszériasérülések nem megengedettek, de kisebb horzsolások, sérülések felett elnéznek.
 • Korrózió
  A gépjárművön sehol nem lehet nagyon elrozsdált felület. A futómű, a felfügesztési pontok, a teherviselő részek ellenőrzésére nagy hangsúlyt fektetnek.
 • Ülések, biztonsági övek
  Az ülések nem lóghatnak, nem mozoghatnak, azoknak működőképesnek és állíthatónak kell lenniük. A biztonsági öveknek a működőképessége és biztos ki-be kapcsolhatósága is elengedhetetlen követelmény.
 • Világító, fény- és hangjelző berendezések
  A műszaki vizsga során minden lámpának működnie kell, ami a gépkocsira van szerelve, tehát ha van ködlámpa, akkor annak is. Az indexek sárga fénnyel villogjanak. A műszerfalon lévő ellenőrző lámpák egyike sem világíthat! Ha valamelyik világít, az hibára utal, amit meg kell szüntetni! A kürt szóljon, az ablaktörlő működjön.
 • Gumiabroncs és felni
  Amennyiben alufelni van a gépkocsin és az nem gyári, a vizsgán elkérhetik a műbizonylatot. A gumik nem lehetnek kopottak. A bordáknak 1,6 mm-nél mélyebbnek kell lenniük. Minden keréken azonos méretű gumiabroncs kötelező.
 • Kötelező kiegészítők
  Pótkerék, biztonsági mellény, defektjavító készlet, egészségügyi csomag, izzókészlet, elakadásjelző háromszög.

 

Nézze végig szervizeinkben az átvizsgálást, javítást!