Blog

Készüljön fel a télre!

FAGYÁLLÓ FOLYADÉKOK

A téli felkészítés első és legfontosabb pontja a fagyálló folyadékok használata. Érdemes az autó hűtőrendszerét legalább mínusz 25 fokos dermedéspontú fagyállóval feltölteni, és ezt be is méretni szervizben. Egyelőre nem kívánunk még a valódi téli autózással foglalkozni, most annak van csak ideje, hogy a hőmérséklet csökkenéséhez felkészítsük autónkat. Az első és legfontosabb elem a hűtőfolyadék, mindenképpen ellenőriztessük annak fagyáspontját és természetesen szintjét is. Amennyiben két évnél öregebb a hűtővíz, azt a rendszer kenése miatt érdemes újra váltani. Nem csak kellemetlen, ha nem indul a kocsi, de a megfagyott hűtőfolyadék komoly károkat okozhat a motorban, és a hűtési rendszerben.

 

ABLAKMOSÓ FOLYADÉK

Mostantól senkinek sem ajánljuk, hogy nyári ablakmosót töltsön autójába, kezdje inkább a téli folyadékot alkalmazni, hogy mire megjönnek a kemény fagyok, már teljesen jó koncentrátum kerüljön a tartályba. Míg a hűtővíznél a rendszerben uralkodó nyomás mindig javít keveset a fagyállóságon, szélvédőmosóból fagypont mellett, vagy mínuszokban kemény koncentrátum használata ajánlott, a mosó ugyanis a menetszéllel hűtött szélvédőn landol, és nem lenne jó, ha ott fagyna meg. A befagyott ablakmosó folyadék a rendszer meghibásodását is okozhatja.

ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK

Ha az ablaktörlő lapát csak egy kicsit is rosszul, csíkosan töröl, akkor cserélni kell, hiszen télen, megdermedve még rosszabb lesz. Ha a gumik már kopottak, nem állnak peckesen a szélvédőn vagy már rosszul törölnek, akkor cserére érettek.

 

Aktuális OLAJCSERE akcióinkat itt találja: http://www.kwikfit.hu/akciok