Blog

7 TIPP A TÉLI IDŐSZAKRA

Fontos az autó karbantartása az év során, de különösen a hidegebb téli hónapokban, amikor a forgalmi helyzet veszélyesebb és az autó jobban ki van téve az időjárás viszontagságainak.


1) Ellenőrizze a gumikat
Győződjön meg róla, gumiabroncsok helyesen vannak felfújva és a futófelülete optimális teljesítményt nyújt. A javasolt téligumi-futófelület mélység: 4mm. A fékút jelentősen megnövekszik, amikor 4mm alatti, különösen fagyos körülmények között, beleértve az eső, jég és hó.

 

2) Győződjön meg róla, hogy első ablaktörlők üzemképesek
Nehéz lehet látni vezetés közben, olyan feltételek mellett, mint a hó és a köd. Télen hamar bepiszkolódik a szélvédő, tehát egyértelmű, hogy nem lehet sérült az ablaktörlő.

 

3) Töltse fel az ablakmosó-folyadéktartályt
Győződjön meg róla, hogy az ablakmosó tartály tele van, és rendelkezik a megfelelő koncentrációjú ablakmosóval. Hasonlóképpen, ellenőrizze a motor hűtőfolyadék szintjét, hiszen a fagyálló hűtőfolyadék nagymértékben védi a motort.

 

4) Ellenőrizze és cserélje le a kiégett izzókat
Győződjön meg róla, hogy minden lámpa, beleértve a fényszórókat, kijelzőket és féklámpákat, megfelelően működnek. Ne feledje, a fények nem csak önt segítik a vezetésben, hanem a többi autósnak is mutatja, hogy hol van az úton.

 

5) Akkumulátor…
Az autó akkumulátorok nem szeretik a hideget és egy hideg reggelen a fűtés beindítása gőzerővel súlyosan megterheli. Kwik Fit szervizeink díjtalanul ellenőrzik az akkumulátor t, így ezen a télen ne legyen vele gondja.

 

6) Kapcsolja be a légkondicionálót
Az autó légkondicionáló rendszere által termelt száraz, meleg levegő a leghatékonyabb módja annak, hogy pára a szélvédőn elpárologjon. Emellett rendszeres használatával a következő nyáron is hatékonyabban fog működni.

 

7) Tegyen meg mindent, amit csak tud
Állítsa be az új időjárási körülményeknek a vezetési stílusát. Mindig győződjön meg róla, hogy hagyjon hosszabb távolságot ön, és más járművek között.

Rendkívül fontos, hogy a fenntartási jármű a téli hónapok alatt, hogy ne csak megőrizze az értékét, és az üzemanyag-fogyasztást, hanem azért is, mert a nem megfelelő karbantartás veszélyes lehet, és potenciálisan balesetet okozhat.
Ha kétségei vannak, keressen fel egy Kwik Fit szervizt. A képzett szakembereink elvégzik az ingyenes téli biztonsági ellenőrzést az autón.