Blog

Felkészültél? - 6+1 nyerő tipp autós nyaraláshoz!

Autós nyaralásra készülsz? Mutatjuk, milyen egyszerű trükkökkel spórolhatsz!

 

1. Megfelelő szervizelés

Soha ne indulj útnak úgy, hogy kétséged van az autó műszaki alkalmasságával kapcsolatban. Sok kellemetlenségtől, költségtől kímélheted meg magadat a rendszeres karbantartással. A megfelelő guminyomás nem csak a gumi élettartamát növeli, a benzinfogyasztást csökkenti. Utasokkal és csomagokkal alaposan megpakolt kocsinál nagyobb nyomásra van szükség. Csak kitisztított, fertőtlenített klímaberendezést használj, a klímát ne irányítsd közvetlen testre. Nem csak a klíma, hanem a lehúzott ablakok is növelik a benzinfogyasztást. Mindkettőt csak módjával használd.

 

2. Csak semmi fölösleg

A csomagtartóból is vedd ki az ott feleslegesen elfekvő dolgokat, így benzinből is kevesebb kell. A tetőcsomagtartó csak akkor legyen felszerelve, ha valóban szükségetek van rá.

 

3. Kerüld a rövid autós utakat, helyi autós túrákat!

A nyaralás helyszínére érkezve a rövid utakra ne használjátok az autót, inkább biciklizzetek, sétáljatok. A rövid és sok fékezéssel járó utak sok benzint fogyasztanak.

 

4. Ügyelj a követési távolságra!

A megfelelő követési távolság betartása nemcsak a biztonságos vezetés miatt fontos, elkerülheted általa a benzinfaló fékezéseket, ismételt gyorsításokat. Fékezésnél ideális, ha minél nagyobb részt vállal át a motorfék.

 

5. Megfelelő sebesség

Minden autó számára létezik az a sebességfokozat, amiben a legjobban „érzi magát”, a legkevesebbet fogyaszt, ezt a sebességet igyekezz tartós haladás esetén belőni és tartani. Lejtős útnál használd ki a lejtő adta segítséget, emelkedőnél pedig gyűjts előre erőt az autó számára a megfelelő lendülettel.

 

6. Alacsony fordulat, magasabbra váltás

A motorfordulatszám alacsonyan tartásával rengeteg üzemanyagot spórolhatsz. Igyekezz minél hamarabb minél magasabb váltóállásba kapcsolni, természetesen a motor igényeinek megfelelően. Általánosan nézve már 50km/h-ás sebesség mellettreális lehet az 5-ös váltóállás.

 

+1 Jelentkezz be ingyenes átvizsgálásra!

Indulj útnak biztonságban! Gyere el ingyenes átvizsgálásunkra, és előzd meg a meghibásodásokat! A Kwik Fit szervizekben a gépjárművek műszaki állapotfelmérését díjtalanul végezzük el. Jelentkezz be, mielőtt útnak indulnál!