Aktuális ajánlataink
  • Olajcsere akció

    10-15 ezer kilométerenként kell motorolajat cserélni!

     

4 liter olaj + munkadíj (szűrő nélkül) ára

       Syntium 800 EU 10W-40               11.990 Ft

       Syntium 3000E 5W-40                  15.990 Ft

       Syntium 5000 AV 5W-30               19.490 Ft

 

Az akciós olajcsere díja csak olajszűrő-csere esetén érvényes. Az akciós árak az olajszűrő díját nem tartalmazzák. A szakszerű olajcsere elvégzéséhez feltétlenül szükséges az olajszűrők cseréje is. Az olajszűrő árával kapcsolatban szervizeinkben érdeklődj!

Az akció árak 2021. október 18-ig érvényesek!

Miért szükséges az olajcsere?

Az olaj csökkenti a súrlódást a motor alkatrészei között. Biztosítja a súrlódó alkatrészek hűtését, a motor tisztaságát, véd a korrózió ellen. A kevés, híg vagy elhasználódott olaj miatt a mozgó alkatrészek kopása felgyorsul. Ránézésre nem lehet megállapítani, hogy az olaj már „fáradt-e”, vagy sem. A fáradtolaj nem tudja betölteni szerepét, ki kell cserélni. Szükséges a megfelelő olajszint rendszeres ellenőrzése is. Minderre most akciós megoldást ajánlunk.

Milyen gyakran kell olajat cserélni?

Az autógyártó előírja a csereintervallumot. Általában azonban a mai autóknál 10 - 15 ezer km, vagy 1 év használat után javasolt az olajcsere. A gyártók ajánlásai azonban ideális használati körülményekre vonatkoznak. Ezért figyelembe kell venni a fokozott igénybevételt, mint például a gyakori megállásokkal megszakított haladás, a sok üresjárat, gyakori hidegindítások. Mindez a nagyvárosi közlekedés velejárója. Az autó kora is számít: Idősebb autóknál gyakori, hogy a motor olajtérbe jut némi üzemanyag, kipufogógáz, por, víz, mindezektől az olaj elszennyeződik, savasodik, ami kárt tesz a motorban. Legbiztosabb, ha gyakran ellenőrizzük az olajszintet, és évente cseréljük az olajat.

Milyen motorolaj megfelelő olajcserére?

A jármű motorja a gyártó által meghatározott minőségű olajat igényli. A megfelelő olajfokozatot a gyártó határozza meg a motor mérete, típusa, általános működési körülményei és a működési hőmérséklet-tartomány alapján. A gyártó által előírt olaj használatától nem szabad eltérni, mivel evvel kerülhető el az alkatrészek (turbó, részecskeszűrő) idő előtti elhasználódása.

Mi az az olajszűrő?

Az olaj az autó motorjában lévő fémfelületek hűtése és kenése mellett elszállítja az olajszennyeződéseket és fémrészecskéket. Ezeket a szennyezőanyagokat olajszűrő szűri ki az olajból. A szűrő azonban gyakran eltömődik. Ilyen esetben az olaj nem kering megfelelően, ezért az alkatrészek gyorsabban kopnak. Minden olajcserénél a szűrőt is ki kell cserélni ahhoz, hogy a motorkopás a lehető legkisebbre csökkenjen, és a motor optimális hatékonysága fennmaradjon.

Műszerfaljelzések

Nagy segítség, hogy a járművek nagy része már automatikusan jelzi az alacsony olajszintet a műszerfalon található visszajelzőn (sárga olajoskanna). Ha a műszerfalon lévő olajnyomáslámpa világít, az autót azonnal le kell állítani! Ez a lámpa nem az olajszintet mutatja, hanem azt, hogy a kenési rendszer jól működik-e vagy sem.

 

Most foglalj időpontot olajcserére!