Aktuális ajánlataink
 • GUMICSERE- ÉS KERÉKCSERE-CSOMAGOK

  AKCIÓ!

  GUMICSERE- ÉS KERÉKCSERE-CSOMAGOK

  Csak nálunk: A feltüntetett bruttó árakban benne van
  A SZERELÉSNÉL FELHASZNÁLT ÖSSZES SEGÉDANYAG ÁRA!

  (csavar, féktisztító, csavarlazító, súly, szelep)

  Foglalj előre időpontot online!

 

Téligumi, nyárigumi cseréje

Sokan azt gondolják, amelyik gumi jó télen, az megfelel nyáron is. Ez nem így van. A téligumi használata nyáron épp úgy veszélyes, mint fordítva. A téligumit és a nyárigumit úgy gyártják, hogy a gumi anyagösszetétele, és a mintázata tökéletesen megfeleljen az időjárási körülményeknek. Az évszaknak megfelelő gumiabroncs használata kulcsfontosságú, hiszen ezen a négytenyérnyi felületen múlik az életünk.

Hét fokos napi átlaghőmérséklet fölött a gumik cseréjét is érdemes elvégezni. A nyárigumi anyagösszetétele miatt jól tűri a meleget, hőséget. A futófelülete pedig megakadályozza vizes úton a felúszást (ez az aquaplaning). Melegebb aszfalton a téligumi tapadása megnöveli a fékutat, és a kanyarokban is bizonytalanná teszi az úttartást.Téli- és nyáriguminál egyaránt, a nem megfelelő guminyomás rontja az úttartást, a kormányozhatóságot, csökkenti a kanyarstabilitást. Az alacsony abroncsnyomás különösen negatív hatással van a gumik tartósságára, a túl magas guminyomás miatt romlik a menetstabilitás, nő a fékút.
 

Gumicsere

Gumiabroncsot csak szerviz tud lecserélni, mivel kell hozzá gumiszerelőgép és centrírozógép
Mielőtt feltennénk a gumikat
Megnézzük a gumi korát, mert a korral romlik az anyagösszetételének minősége. A gumi korát az oldalfalán lévő DOT-számból lehet kiolvasni, melynek az első kettő számjegye a gyártás hetét, a második kettő a gyártás évét mutatja. Tehát ha a számsor végén 3015-et látunk, a gumit 2015. év 30. hetében gyártották. 10 évnél idősebb gumit már nem lehet felszerelni, mert nem biztonságos!

 • Leellenőrizzük a profilmélységet, melynek a biztonság szempontjából legalább 4 mm-esnek kell lennie. A pótkeréken is!

Gumicsere folyamata

 • Levesszük a kereket az autóról
 • Kerékről levesszük a centrírozó súlyokat
 • Gumiból kivesszük a szeleptűt
 • Gumiszerelő géppel levesszük a felniről a gumit, és feltesszük a cseregumit
 • Felfújjuk a gumit, és új szelepet teszünk rá
 • Kereket centrírozzuk centrírozó géppel
 • Kereket visszarakjuk az autóra


Kerékcsere

Levesszük a kereket az autóról és feltesszük a cserekereket. Ezt akár otthon is elvégezhetjük.Ha magunk cseréltük a kereket, és vezetésnél rendellenességet észlelünk, vigyük az autót szervizbe. Szervizben a kerékcserénél hozzáférünk olyan alkatrészekhez is, melyek a keréktől nem láthatók. Szemrevételezzük a fékbetétek és féktárcsák vastagságát, állapotát, a fékcsöveket és a lengéscsillapítókat is. A gömbfejek és szilentek és a gumiharangok és láthatóvá válnak. Ezért jobb, ha a kerékcserét is profira bízzuk.
 

Gumitárolás

A lecserélt téli gumit csökkentett légnyomással, megfelelő hőmérsékleten érdemes állítva tárolni, néha átforgatni. Lehet szervizben is szakszerűen tároltatni a nyár idejére. Szerviz csak leellenőrzött, használatra alkalmas gumit tárol el.
 

Gumicsere- és kerékcsere akció

Szervizeinkben akciós gumicsere- és kerékcsere árcsomagokat kínálunk.

Különleges extra kedvezményünk: 20 ezer Ft feletti kilométerszerviz és egyéb javítás mellett az alap gumicsere- vagy kerékcsere-csomagárból plusz kedvezményt adunk!

Ráadásul a várakozást is elkerülheted, ha most foglalsz időpontot online.