Blog

Nyári hőség, gyerek a kocsiban

Percekre se hagyd, felejtsd gyermeked a kocsiban egyedül!

Nem csak meleg napok jelenthetnek kockázatot. A jármű üvege olyan, mint egy üvegház ha napsütés alatt van, még akkor is, ha kint hideg szél fúj.

Az egyetlen módja annak, hogy családok ne váljanak áldozatává tragédiáknak az, hogy a lehető legnagyobb mértékben, tudatában legyenek a potenciális veszélyeknek.

Stresszes, kapkodós reggeli indulás. Egy rossz nap a munkahelyen.. Vagy csak a nyári hőség… A feledékenységnek olyan sok indító oka van, de kevés dolognak van rosszabb következménye, mint egy gyermeket egy forró autóban felejteni.

Kivételesen nem az a szülő viszi reggel, munkába menet kell bölcsődébe gyermekét, aki szokta, így véletlenül az autóban felejti….

Munka után a munkahelyi parkolóban egy percre felugrik az irodába, ahol fontos, hosszan tartó telefonbeszélgetésbe felejtkezik…

Az autó ajtajai véletlenül bezáródtak, és kulccsal sem lehet kinyitni azokat. Csak az azonnal kihívott a rendőrök a betört ablaküvegen keresztül tudják kiemelni a gyereket a kocsiból….

Rengeteg ilyen eset előfordul sajnos. Mi az oka? A rohanás, zaklatottság, maga a vezetésre való koncentrálás okozta feledékenység. Tragédia a szülőknek.

Néhány hasznos tipp:

Hagyj valamit a hátsó ülésen, amire feltétlenül szükséged lesz, ha kiszállsz a kocsiból:
A bal cipődet (ez a legjobb), a táskád, mobiltelefont

Tegyél nagyméretű kitömött plüssállatot a gyermek autóülésébe, amikor nincs használatban. Ha gyermeked az ülésbe helyezed, tedd át a plüss állatot az elülső ülésre, emlékeztetőül, hogy gyermeked hátul van.

Legyen szokásod: parkolás után mindig nyisd ki a hátsó ajtót és nézz be az ülésre.

Mindig a vezető vegye ki a gyereket a kocsiból…ne a házastárs, vagy idősebb gyermek…a rossz kommunikácó sok tragéda okozója…