Aktuális ajánlataink
 • OLAJCSERE-AKCIÓ!

  4 liter olaj + munkadíj (SZŰRŐ NÉLKÜL)

                 10W 40 Super 2000:      10.990 Ft

                  5W 40 Super 3000:         14.490 Ft

           5W 30 ESP Formula:      17.900 Ft

  A korszerű autókban 20-30 ezer kilométerenként kell motorolajat cserélni. A járművek egy része már automatikusan jelzi az alacsony olajszintet a műszerfalon található visszajelzőn. Ha a műszerfalon lévő olajnyomáslámpa világít, az autót azonnal le kell állítani! Ez a lámpa nem az olajszintet mutatja, hanem azt, hogy a kenési rendszer jól működik-e vagy sem!

  FOGLALJ MOST IDŐPONTOT!

  (Az akció időtartama:  Időpontot legkésőbb január 11-ére foglalj)

Olajcsere

Az olaj csökkenti a súrlódást a motor alkatrészei között. Biztosítja a súrlódó alkatrészek hűtését, a motor tisztaságát, véd a korrózió ellen. A kevés, híg vagy elhasználódott olaj miatt a mozgó alkatrészek kopása felgyorsul. Ránézésre nem lehet megállapítani, hogy az olaj már „fáradt-e”, vagy sem. Az fáradtolaj nem tudja betölteni szerepét, ki kell cserélni. Szükséges a megfelelő olajszint rendszeres ellenőrzése is. Minderre most akciós megoldást ajánlunk.


 

Milyen gyakran kell olajat cserélni?

Az autógyártó előírja a csereintervallumot. Általában azonban a mai autóknál 20-30 ezer km, vagy 1 év használat után javasolt az olajcsere. A gyártók ajánlásai azonban ideális használati körülményekre vonatkoznak. Ezért figyelembe kell venni a fokozott igénybevételt, mint például a gyakori megállásokkal megszakított haladás, a sok üresjárat, gyakori hidegindítások. Mindez a nagyvárosi közlekedés velejárója. Az autó kora is számít: Idősebb autóknál gyakori, hogy a motor olajtérbe jut némi üzemanyag, kipufogógáz, por, víz, mindezektől az olaj elszennyeződik, savasodik, ami kárt tesz a motorban. Legbiztosabb, ha gyakran ellenőrizzük az olajszintet, és évente cseréljük az olajat.
 

Milyen motorolaj megfelelő olajcserére?

A jármű motorja a gyártó által meghatározott minőségű olajat igényli. A megfelelő olajfokozatot a gyártó határozza meg a motor mérete, típusa, általános működési körülményei és a működési hőmérséklet-tartomány alapján. A gyártó által előírt olaj használatától nem szabad eltérni, mivel evvel kerülhető el az alkatrészek (turbó, részecskeszűrő) idő előtti elhasználódása.
 

Olajszűrő

Az olaj az autó motorjában lévő fémfelületek hűtése és kenése mellett elszállítja az olajszennyeződéseket és fémrészecskéket. Ezeket a szennyezőanyagokat olajszűrő szűri ki az olajból. A szűrő azonban gyakran eltömődik. Ilyen esetben az olaj nem kering megfelelően, ezért az alkatrészek gyorsabban kopnak. Minden olajcserénél a szűrőt is ki kell cserélni ahhoz, hogy a motorkopás a lehető legkisebbre csökkenjen, és a motor optimális hatékonysága fennmaradjon.
 

Műszerfaljelzések

Nagy segítség, hogy a járművek nagy része már automatikusan jelzi az alacsony olajszintet a műszerfalon található visszajelzőn (sárga olajoskanna).

Ha a műszerfalon lévő olajnyomáslámpa világít, az autót azonnal le kell állítani! Ez a lámpa nem az olajszintet mutatja, hanem azt, hogy a kenési rendszer jól működik-e vagy sem.
 

Motorolaj utántöltése

Utántöltéshez lehetőleg a motorban lévő olajtípust használjuk. Ha azonban ez nincs kéznél, mindenképpen a motor igényeinek megfelelő specifikációjú és viszkozitású terméket töltsünk be. Célszerű az olajcsere alkalmával 1 literes kiszerelésben előre megvenni, és az autóban tartani. Ez azonban csak ideiglenes vészmegoldás.
 

Olajcsere házilag vagy autószervizben?

Házilag is megoldható az olajcsere, azonban jobb választás szakemberre bízni. Először is kényelmesebb, a megfelelő szűrő is helyben van, a fáradt olaj is a szervizben marad. Másodszor pedig megéri az a megnyugtató érzés, hogy az autó motorja egy jó ideig megfelelő kenés alatt fog működni. Jó tanulni a „Youtube oktató videókból” sok egyéb témában, itt azonban a biztonságunk a tét, hiszen az autó veszélyes üzem. Szervizünkben olajcsere alkalmával több, árban különböző opciót is szoktunk javasolni, melyek közül ügyfelünkkel egyeztetve választjuk ki a számára optimális megoldást.
 

Olajcsere akció szervizeinkben

Tavaszi akciók keretében 4 liter olajat cserélünk, a csere munkadíját nem számoljunk fel!
Az olajcsere mellé 1 liter ablakmosó ajándékozunk ügyfeleinknek.

4 liter olaj + munkadíj (szűrő nélkül)

 

               10W 40 Super 2000:      10.990 Ft

                 5W 40 Super 3000:         14.490 Ft

          5W 30 ESP Formula:      17.900 Ft

 

Most foglalj időpontot olajcserére!

(Az akció időtartama: Az akció időtartama:  Időpontot legkésőbb január 11-ére foglalj.)